Verkiezing Meest Hondvriendelijke Gemeente van 2023

Nieuwsbericht 02-05-2024


Verkiezing Meest Hondvriendelijke gemeente 2023

De verkiezing voor meest hondvriendelijke gemeente is een initiatief van de Raad van Beheer in samenwerking met de Hondenbescherming en vindt jaarlijks plaats. De uitreiking  voor de Trofee over 2023 vindt plaats tijdens het Evenement Dierenwelzijn van de Hondenbescherming op 29 mei 2024.

We hebben de nominaties ontvangen en hebben de genomineerde gemeentes om informatie gevraagd. Hierna heeft een onafhankelijke jury, bestaande uit vertegenwoordigers van de Raad van Beheer en de Hondenbescherming de ingevulde vragenlijsten beoordeeld en de gemeentes geselecteerd die het beste hondenbeleid hanteren. 

De twee finalisten voor 2023 zijn:

  • Gemeente Rijswijk
  • Gemeente Westland

Deze gemeentes worden nu bezocht door de jury om te toetsen hoe het hondenbeleid in de praktijk tot uiting komt. Daarna zal een winnaar worden gekozen door een mix van de juryrapporten en de uitslag van de publiekspoll. 


Stem online op uw favoriete gemeente!

Rond maandag 13 mei publiceren we beknopte rapporten van de 2 finalisten. Iedere hondenliefhebber kan vanaf dan online zijn stem uitbrengen op zijn favoriete gemeente. De poll is bereikbaar via onze  pagina op www.meesthondvriendelijk.nl. We melden het in onze nieuwsberichten en op onze socials zodra de poll online is.  

Volg onze Facebook pagina of meld je aan voor ons Raadar nieuws om op de hoogte te blijven.